tirsdag, den 27. september 2011

Innbringende spillejobb

MEDIUM


De trodde de var der for å spille, men det viste seg at de var æresgjestene. Kringkastingsorkestret mottok kulturprisen de var hyret inn for å lage festforestilling for.


Tekst: Nanna Baldersheim
Foto: Kork/NRK


- Dette var utrolig gøy. Jeg er veldig glad på vegne av våre fantastiske musikere, og det er en stor inspirasjon for oss når vi skal i gang med nye og spennende prosjekter, sier Kringkastingsorkestrets administrative sjef Rolf Lennart Stensø.

Det har vært klart siden årsskiftet at orkestret skulle stå for deler av underholdningen under festforestillingen i Nationaltheatret når Telenor skulle dele ut prisen sin. Noen måneder senere avgjorde juryen at prisen skulle gå til Kringkastingsorkestret. Da var det ingen grunn til å gjøre om på verken invitasjoner eller underholdningen.

Prisen består ikke bare av inspirasjon og ære, den fører også med seg en pengegave på 250 000 kroner.

Orkestret er i godt selskap: Tidligere prisvinnere er blant annet Liv Ullmann, Ingvar Ambjørnsen og vår nye ballettsjef Ingrid Lorentzen. Juryformann i år var koreograf Kjersti Alveberg. Hun begrunner juryens avgjørelse med orkesterets bredde og evne til nyskaping.

- Årets prisvinner er et unikt ensemble. Medlemmene er kunstnerisk nyskapende og svært dyktige til å produsere og fremføre musikk på tvers av stiler, sjangre og kunstuttrykk, forteller hun til Aftenposten.