tirsdag, den 6. desember 2011

Nytt design på Scenekunst.no

MEDIUM


Snart kommer vi i helt nytt utseende – og med pålogget debatt.


Tekst: Nanna Baldersheim, redaktør

Mens de fleste nettsteder har rukket å komme seg inn i det nye århundre, har Scenekunst.no hengt litt etter både på design- og debattfronten. Men en nettavis som har estetikk som sitt felt, må ha en form som står til innholdet, og om ikke lenge vil vi alle kunne oppleve Scenekunst.no i ny og oppdatert design.

Nettsidene får dessuten et nytt publiseringssystem, som kanskje ikke vil merkes så godt av leserne, men som er bygget for å takle det stadig voksende innholdet. Enda viktigere for leseren: Det vil bli klarere hva av stoffet som er nyheter, hva som er anmeldelser og hva som er kronikker eller annet meningsstoff.

Det jobbes nå knallhardt bak kulissene, om dere unnskylder metaforen, for å få alt klart. Spesielt er det en utfordring å få med alt det nåværende innholdet på Scenekunst.no over i den nye drakten. Det er ikke sikkert at vi får til akkurat det fullstendig sømløst innenfor de rammene vi har. Det kan for eksempel hende at en del av det eldre stoffet vil bli liggende ute på nettet i den gamle designen, men vi skal sørge for at alt innholdet fortsatt er tilgjengelig.

Nettdebatten er blitt heftig diskutert i hele landet og i alle nettredaksjoner de siste månedene. I prinsippet har denne redaktøren vært for en lav terskel for deltakelse, inkludert en ikke-pålogget debatt. Men jeg ser at det er mange veldig gode grunner til å be leserne om å logge seg på. Jeg har også oppfattet at stemningen blant Scenekunst.nos lesere går sterkt i favør av debatt som føres under fullt navn.

Overgangen til et påloggingssystem bør gå greit, og fordelene er mange: For det første undertegner allerede nesten alle debattdeltakerne på Scenekunst.no med fullt navn.

For det andre vil vi med et påloggingssystem antakeligvis unngå dobbelt- og trippelpostinger og debattinnlegg med støtende innlegg.

Dessuten anser jeg det å klikke på en «liker»-knapp eller å dele en artikkel på Facebook eller Twitter som deltakelse, og dette skal det naturligvis bli mulig å gjøre på de nye sidene

Vi vil bruke et debattsystem som allerede eksisterer, som for eksempel Facebook eller Disqus (se for eksempel debattfeltet under denne artikkelen hos Dagbladet.no, som bruker sistnevnte). Jeg har gått gjennom de største debattene på Scenekunst.no og funnet ut at nesten alle – i alle fall over 90 % - av debattdeltakerne har en Facebook-konto allerede og derfor med letthet og uten videre forberedelser vil kunne fortsette å delta i debatten på Scenekunst.no.

Denne typen debattfelt har enda en stor fordel, nemlig at den åpner opp Scenekunst.no for nye lesere. Det betyr for eksempel at anmeldelsen av forestillingen din kan bli lest av flere. Pluss: Ikke bare kan du dele artikler og anmeldelser du liker på sosiale medier, men du kan også la andre se debattinnleggene dine. For å sitere redaktøren:

- Scenekunst.no tåler dagens lys og er mer enn klar for å bli lest av enda flere scenekunstinteresserte!