KURS OG SEMINARER
<- TILBAKE TIL FORSIDEN
tirsdag, den 22. november 2011

Kulturforskning i Dælenenggata

En ny arena for presentasjon av grunnforskning på scenekunstfeltet. 23.11. og 07.12.

Kulturforskning i Dælenenggata etablerer en ny arena for presentasjon av grunnforskning på scenekunstfeltet. Prosjektet tar sikte på å gjøre relevant forskning tilgjengelig for den utøvende delen av feltet, og legge til rette for debatt og innflytelse på politikk og struktur som angår både scenekunstfelt og forskning.

Arrangører er Ingvild Holm i samarbeid med Gabrielle Haga.

Høsten 2011 gjør vi tre presentasjoner, alle fra Teatervitenskap ved Universitetet i Oslo som i disse dager trues med nedleggelse.

Vi støtter aksjonen Bevar Teatervitenskap ved Universitetet i Oslo og har til det første arrangementet invitert Teatervitenskap som æresgjester.

09.11.11:
Gabrielle Haga presenterer:
Kunst og makt. - En analyse av språklig makt i definisjonen av kunstnerisk kvalitet.

Haga undersøker hvordan ulike maktforhold i språket påvirker kunstnere og kulturmyndigheter. Forskningen er en kartlegging av hvordan begrepet kunstnerisk kvalitet eksisterer på det norske scenekunstfeltet.

23.11.11:
Mari Thune presenterer:
Do you like that I like that you like that I like it? - En analyse av populærkulturelle elementer hos Sons of Liberty ut ifra et play- og kommunikasjonsperspektiv.

Thunes forskning tar for seg hvordan populærkulturelle elementer fremstilles i to av Sons of Libertys forestillinger. Hvordan kan populærkultur komme til uttrykk i nyere teaterformer? Hvordan foregår denne kommunikasjonen?


07.12.11:
Gro Dybvik presenterer:
Forestillinger om maskulinitet. Maskulinitetskonstruksjoner i kabaretteatret.

Dybviks forskning ser på hvordan kabaretteatret er et samtidsmedium som setter fokus på tendenser og forandringer i samtiden. Hun har fokus på kabaretteater og viser hva de store, ”ikke-kontroversielle” scenene i Oslo uttrykker når det gjelder kjønn og maskulinitet.Denne artikkelen har 3 kommentarer. Siste: 6. desember 2011 16:34

Annalisa Dal Pra22. november 2011 20:20

Hei, dette er interessant men... kan noen skrive også hvor, når... og... trenger man å melde seg? Tusen takk


Mari Thune23. november 2011 08:33

Baktruppens lokaler i Dælenenggata 31. Klokka 19.30 i kveld!


Gabrielle Haga6. desember 2011 16:34

I morgen, onsdag 7. desember kl 18:00 i Dælenenggata 31 på Grünerløkka, er det klart for et nytt arrangement!

Vi skal snakke om den dramatiske situasjonen på Teatervitenskap på Universitetet i Oslo. Universitetslektor Siren Leirvåg og professor Live Hov snakker om perspektiver ved forskningen på Teatervitenskap ved UiO.

Det blir også innlegg fra teaterviter og kritiker Charlotte Myrbråten som er redaktør i tidsskriftet FETT og aktuell med Likestillingsprisen i Bergen.

Kveldens foredrag er "Forestillinger om maskulinitet" av Gro Dybvik. Dybvik snakker om konstruksjoner av maskulinitet i norske revyer og kabareter.

Vi vil samle troppene og vise hvor relevant og viktig Teatervitenskap er. Alle er velkomne!

Velkommen!Kommentar:
Tips: Husk at korte innlegg har større sjanse for å bli lest.
Redaksjonen forbeholder seg retten til å slette anonyme innlegg og uforholdsmessig lange tekster. Anbefalt lengde: En A4-side, 400 ord eller maks 2800 tegn uten mellomrom.
Ditt fulle navn:
Dette feltet må fylles ut.
Ditt epostadresse:
Dette feltet må fylles ut. Epostadressen du oppgir vises kun for redaksjonen.