På plakaten
SCENEKUNSTKRITIKKER

"Amundsen vs Nansen"

Desember 1911. Amundsen har erobret Sydpolen. Nordpolen står for tur, men han er avhengig av å låne det eneste skipet i verden som kan tåle ekspedisjonen: Nansens forskningsskip Fram. Urpremiere på Hålogaland Teater 07.12.AKTUELLE PREMIERER

mandag, den 10. oktober 2011

Scenekunstkritikker

Du finner lenker til nettanmeldelser av scenekunst nede til høyre på denne siden. Anmeldelser som ikke er lagt ut på nettet, vil du finne et kort sitat av i boksene nedenfor denne. Pga rettigheter kan vi ikke publisere hele anmeldelsen.

onsdag, den 30. november 2011

Bertholt Brecht møter Hattifnattiene

Verk Produksjoner gjør akkurat litt for mye – på den helt riktige måten. Det bygges opp mot klimaks, tas helt ned igjen til en ny begynnelse med lystenning, ro og erkjennelse. Så går de på igjen, mot et nytt klimaks.

onsdag, den 30. november 2011

Travel teaterhelg

Klassekampen Ida Lou Larsen har sett og anmeldt Teater Ibsens Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige, Skaff meg en tenor på Oslo Nye, Verk Produksjoners Build me a mountain på Black Box Teater og Onkel Sam av Toni Usman på Litteraturhuset. Klikk på lenken under for å komme til hele teksten i bloggen.

tirsdag, den 29. november 2011

Om frykt og lengsel

Absurd og humoristisk, men likevel djupt alvorleg om kvardagsleg frykt og lengt. "En liten irritasjon" av Harold Pinter på Trøndelag Teater.

mandag, den 28. november 2011

Glitrende regn

Komplekst og dypt rørende om livet, evigheten og menneskets langsomhet. Hjelmeland har trommet sammen et superlag til denne produksjonen og prestasjonene imponerer i alle ledd. "Når det slutter å regne", DNS. På trykk 13/11, ikke på nett.

mandag, den 28. november 2011

Snedig mosaikk

Det siste stykket i Bjarte Hjelmelands sjefstid er et fascinerende puslespill og en dramatisk mosaikk. Bergensavisen gir terningkast 5 for "Når det slutter å regne" av Andrew Bovell, regi: Svein Sturla Hungnes. På trykk, ikke på nett, 13.11.2011

fredag, den 25. november 2011

Petrenko

Oslo-Filharmoniens konsert i går ble en grenseoppgang mellom orkesterdrill og musikalsk fortolkning. På trykk 25/11, ikke på nett.

fredag, den 25. november 2011

Ny sjefdirigent

Torsdagens konsert var kanskje Filharmoniens beste, noen gang. Det skyldes ikke bare Petrenko og Joshua Bell, men ikke minst orkesteret (på nett).

fredag, den 25. november 2011

Underfundig og lekent

I «Hoppsasa Skavank» blander Slaatto sport og dans, folkelighet og elitisme, lek og alvor. Og klarer på smart og finurlig vis å åpne opp for refleksjon om menneskets bevegelighet og samfunnets infrastruktur. På trykk 25.11.2011, ikke på nettet.

mandag, den 21. november 2011

Barbereren i Sevilla

Forestillingen lugger, mest i starten, hvor jeg ikke blir tatt med storm, men må venne meg til forestillingens koder. Og der den lille scenen lar oss følge allting tett, fordrer den også en detaljert presisjon som orkesteret ikke helt behersker ennå.Men i hovedsak er dette god underholdning. På trykk 19.11.2011.

Eldre saker.