På plakaten
Egne kritikker

"Amundsen vs Nansen"

Desember 1911. Amundsen har erobret Sydpolen. Nordpolen står for tur, men han er avhengig av å låne det eneste skipet i verden som kan tåle ekspedisjonen: Nansens forskningsskip Fram. Urpremiere på Hålogaland Teater 07.12.AKTUELLE PREMIERER

mandag, den 10. oktober 2011

Livet på hemmelig adresse

Selv om prosjektet ikke lykkes helt, er det prisverdig at Blendwerk gir scenisk uttrykk til kvinnemishandling, et viktig og vanskelig spørsmål. «Å leve på Kode 6». IdaLou Larsen anmelder.

fredag, den 16. september 2011

Ære være feilen?

Scenekunst.no har vært på Ultimafestivalen.

onsdag, den 31. august 2011

Barneteater som ikke forenkler

Scenekunst.no anmelder "Istialia" på Dramatikkfestivalen.

onsdag, den 31. august 2011

"Hjem TM"

Scenekunst.no anmelder Dramatikkfestivalen.

mandag, den 29. august 2011

"Du er Knut" av Asklepios Hane

Dramatikkfestivalen 2011 er i gang.

lørdag, den 2. juli 2011

Kjærlighet til en åker

MEDIUM


En uforutsigbar opplevelse som holder publikum i spenning hele forestillingstimen igjennom, skriver Elin Danielsen om Åker på Festspillene i Harstad.

tirsdag, den 28. juni 2011

En fengslende babushka-dukke

MEDIUM


Tone!Art med Sagliocco Ensemble er en fengslende babushka-dukke av en forestilling med potensial til å favne et bredt publikum, mener vår anmelder, Eline Arbo. Forestillingen hadde nylig premiere på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

mandag, den 27. juni 2011

Sprenger scenekunstens rammer i fillebiter

MEDIUM


Med forestillingen Utopia sprenger klovnen, satirikeren og provokatøren Leo Bassi scenekunstens rammer i fillebiter. At denne mannen aldri har spilt en forestilling i Norge andre plasser enn Porsgrunn er utenfor min fatteevne, skriver Eline Arbo fra Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

tirsdag, den 21. juni 2011

"Herlig moderne"

MEDIUM


konstaterte de dresskledde tilskuerne på nabosetet etter teppefall for Carte Blanches Corps de Walk på Festspillene i Bergen. Vår anmelder kastet seg inn i den kulturelle tidsklemma og kom ut igjen med denne rapporten fra årets scenekunstprogram.

torsdag, den 9. juni 2011

Tragikomisk om byråkrati og asylanter

MEDIUM


Ali-ette er ei lita jente som har kommet som asylsøker til Norge. Men Sangen om Ali-ette sier mer om oss enn om asylsøkerne.

Eldre saker.