På plakaten
Aktuelt

"Amundsen vs Nansen"

Desember 1911. Amundsen har erobret Sydpolen. Nordpolen står for tur, men han er avhengig av å låne det eneste skipet i verden som kan tåle ekspedisjonen: Nansens forskningsskip Fram. Urpremiere på Hålogaland Teater 07.12.AKTUELLE PREMIERER

onsdag, den 30. november 2011

- Veldig uvanlig

MEDIUM


Det finnes penger utenfor Kulturrådet, også for frie scenekunstgrupper, men privat sponsing er ikke utbredt på feltet, forteller organisasjonene.

tirsdag, den 29. november 2011

- Ikke gjør det så lett for publikum

MEDIUM


I går ble Therese Bjørneboe tildelt den tyske Willy Brandt-prisen i Berlin. Her er takketalen hennes med tanker om norsk og tysk teater.

tirsdag, den 29. november 2011

Private penger til fri gruppe

MEDIUM


Scenekunstgruppen Flukt får dekket ny produksjon av privat aktør. – Vi har vært veldig heldige!

mandag, den 28. november 2011

Topper laget

MEDIUM


Orkestertalentene fra El Sistema kommer til Norge for å danne et nytt orkester med de beste studentene fra Barrat-Due og Musikkhøgskolen. Topplaget kan du få med deg på Festspillene i Bergen i 2012.

mandag, den 28. november 2011

Haaland frir til frie grupper

MEDIUM


Bergenske friteater-grupper skal konkurrere om lån av Lille Scene på DNS. Verdien er minst 240.000 kroner. Men teatermiljøet er ikke udelt positive.

fredag, den 25. november 2011

Forfengelig og forgjengelig

MEDIUM


Masja Abrahamsen og Hege Haagenrud er to yngre koreografer som stadig gjør seg mer gjeldende i dansekunstfeltet. Torsdag var det urpremierer på forestillingene «RESIDENS» og «ADVENTURE WITHOUT RISK – is Disneyland». Anmeldelse.

fredag, den 25. november 2011

Dekadanse i Europas natt

MEDIUM


Verk Produksjoners “Build me a mountain” hadde premiere i går kveld. Her er anmeldelsen.

fredag, den 25. november 2011

Myteknekkeren

MEDIUM


Når Toni Usman opptrer med ”Onkel Sam” på Litteraturhuset i kveld, får han endelig introdusert yndlings-urdu-forfatteren sin for et norsk publikum. Samtidig tar han oppgjør med et par-tre myter om norsk-pakistanere.

torsdag, den 24. november 2011

Tydelig budskap

MEDIUM


Showbox 2011: Det er mulig å programmere annet enn ’to personer og en koffert med rekvisitter’-produksjoner i DKS-systemet.

torsdag, den 24. november 2011

- Kunstneryrket er et skritt tilbake

MEDIUM


I mange innvandrerfamilier i Norge forventes barna å bli lege, advokat eller ingeniør og fortsette klassereisen som foreldrene har startet. De som likevel blir scenekunstnere, synes det er vanskelig å komme inn på jobbmarkedet.

Nyere saker.Eldre saker.